Biesme-Sous-Thuin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Biesme-Sous-Thuin? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Biesme-Sous-Thuin!

zonnepanelen installateur 6531
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode65310
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Biesme-Sous-Thuin juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Thuin. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Thuin bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Biesme-Sous-Thuin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4760), dan is het belastingvoordeel al gauw €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Biesme-Sous-Thuin liggen tussen om en nabij de €4100 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Biesme-Sous-Thuin is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3425 – €4350€430
2306011€5200 – €5875€525
3346015€5900 – €6025€700
4385017€6500 – €6675€900
5454019€7075 – €7200€990
6495021€7425 – €8025€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Biesme-Sous-Thuin vind je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biesme-Sous-Thuin is 3570 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Biesme-Sous-Thuin?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-biesme-sous-thuin

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Biesme-Sous-Thuin vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in jouw streek. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Biesme-Sous-Thuin.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biesme-Sous-Thuin op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Biesme-Sous-Thuin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Biesme-Sous-Thuin een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!