Biercée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Biercée? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze website check jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Biercée!

zonnepanelen installateur 6533
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteThuin
Postcode65330
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€166,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Biercée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Thuin. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Thuin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Biercée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4780), dan bedraagt het voordeel al snel €593. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Biercée fluctueren tussen de €5000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €720,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Biercée bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3600 – €4200€420
2289012€5025 – €5675€650
3340015€6100 – €6250€850
4401016€6525 – €6600€940
5446019€7050 – €7200€1030
6505021€7650 – €8025€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Biercée vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biercée bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Biercée?

Voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-biercee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Biercée vergelijken? Dankzij onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een professionele vakman in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Biercée.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biercée op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Biercée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Biercée een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!