Tielrode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tielrode? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van onze tool tref jij actuele raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tielrode!

zonnepanelen installateur 9140
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteTemse
Postcode91400
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik kWh3504,8288164725 kWh
Gemiddelde energierekening€178,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tielrode juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Temse. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Temse kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Tielrode
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4550), dan loopt het voordeel al gauw op tot €564. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Tielrode liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tielrode kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3625 – €4200€380
2293011€5225 – €5825€500
3350014€6000 – €6150€750
4411016€6300 – €6625€900
5460020€7000 – €7150€980
6496022€7500 – €7950€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Tielrode bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tielrode is 3504,8288164725 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Tielrode?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tielrode

Gangbare modellen:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Tielrode vergelijken? Met de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Tielrode.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tielrode op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Tielrode
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tielrode een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!