Rotheux-Rimière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Rotheux-Rimière? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze tool tref je bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Rotheux-Rimière!

zonnepanelen installateur 4120
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteNeupré
Postcode41200
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Rotheux-Rimière februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Neupré. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Neupré zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Rotheux-Rimière
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4590), dan is het belastingvoordeel al gauw €569. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rotheux-Rimière schommelen tussen de €5400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (onkosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Rotheux-Rimière bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3500 – €4250€420
2290011€5175 – €5725€600
3322015€5900 – €6250€825
4408018€6500 – €6800€900
5451020€7100 – €7150€1010
6511022€7575 – €8000€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Rotheux-Rimière bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rotheux-Rimière is 3410 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rotheux-Rimière?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rotheux-rimiere

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Rotheux-Rimière vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Rotheux-Rimière.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rotheux-Rimière op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Rotheux-Rimière
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Rotheux-Rimière een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!