Miécret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Miécret? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze pagina doorzoek je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Miécret!

zonnepanelen installateur 5376
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteHavelange
Postcode53760
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Miécret juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je de spelregels in de gemeente Havelange. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Havelange zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Miécret
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4790), dan is jouw winst al gauw €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Miécret variëren tussen de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Miécret kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3575 – €4500€380
2289011€5150 – €5850€650
3327016€5950 – €6200€875
4403018€6525 – €6625€940
5455020€6950 – €7275€1010
6517022€7675 – €7850€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Miécret tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Miécret bedraagt 3585 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Miécret?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-miecret

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Miécret vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Miécret.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook certificering (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Miécret op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Miécret
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Miécret een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!