Tollembeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Tollembeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige gegevens over zonnepanelen kopen in Tollembeek!

zonnepanelen installateur 1570
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode15700
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€167,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Tollembeek mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Galmaarden. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Galmaarden bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Tollembeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4570), dan is het voordeel al snel €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tollembeek schommelen tussen de €4400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent betaal je hiervoor wel €725,00 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Tollembeek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3675 – €4200€420
2279013€5300 – €5725€525
3329016€5925 – €6100€850
4412016€6450 – €6625€910
5434019€6925 – €7300€990
6520023€7700 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Tollembeek check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tollembeek bedraagt 3550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Tollembeek?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tollembeek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tollembeek vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Tollembeek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, tel. nr. en het emailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tollembeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Tollembeek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tollembeek een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!