Sint-Jan-In-Eremo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Sint-Jan-In-Eremo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina vind jij bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Jan-In-Eremo!

zonnepanelen installateur 9982
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode99820
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik kWh3567,62495876664 kWh
Gemiddelde energierekening€171,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Jan-In-Eremo juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sint-Laureins. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Sint-Laureins zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Jan-In-Eremo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4310), dan bedraagt het voordeel al snel €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Jan-In-Eremo variëren tussen de €4600 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers betaal je al snel €712,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Jan-In-Eremo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3625 – €4275€420
2295012€5300 – €5725€525
3355016€5975 – €6125€775
4415016€6325 – €6650€930
5467020€7075 – €7250€970
6498021€7450 – €7875€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Jan-In-Eremo bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Jan-In-Eremo bedraagt 3567,62495876664 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Jan-In-Eremo?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-jan-in-eremo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Jan-In-Eremo vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende expert in je postcodegebied. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Sint-Jan-In-Eremo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Jan-In-Eremo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Jan-In-Eremo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Jan-In-Eremo een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!