Sleidinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sleidinge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze website ontdek je omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sleidinge!

zonnepanelen installateur 9940
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode99400
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3569,18705185853 kWh
Gemiddelde energierekening€171,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sleidinge juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij de spelregels in de gemeente Evergem. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Evergem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sleidinge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sleidinge liggen tussen de €4700 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sleidinge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3550 – €4475€390
2271012€5125 – €5600€675
3359016€6100 – €6200€875
4414017€6400 – €6700€900
5439019€6975 – €7150€980
6515022€7525 – €8100€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Sleidinge achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sleidinge bedraagt 3569,18705185853 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Sleidinge?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sleidinge

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sleidinge vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een uitmuntende expert in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Sleidinge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sleidinge op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sleidinge
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sleidinge aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!