Boekhoute

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Boekhoute? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website check je handige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Boekhoute!

zonnepanelen installateur 9961
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode99610
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3569,81188909529 kWh
Gemiddelde energierekening€171,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Boekhoute april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Assenede. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Assenede kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Boekhoute
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4380), dan is het voordeel al snel €543. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Boekhoute fluctueren tussen de €5000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (tarieven april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Boekhoute kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3650 – €4225€430
2293013€5125 – €5625€650
3337014€5975 – €6025€700
4413017€6350 – €6775€920
5463019€7025 – €7125€1010
6512021€7500 – €8025€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Boekhoute achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boekhoute is 3569,81188909529 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Boekhoute?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boekhoute

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boekhoute vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een erkende expert in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort woning. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Boekhoute.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boekhoute op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Boekhoute
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Boekhoute een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!