Bassevelde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bassevelde? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze vergelijker bekijk jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bassevelde!

zonnepanelen installateur 9968
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode99680
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik kWh3566,37528429313 kWh
Gemiddelde energierekening€171,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bassevelde september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Assenede. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Assenede zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bassevelde
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5020), dan profiteer je al van een korting van zo’n €622. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bassevelde fluctueren tussen de €5100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE betaal je al snel €702,50 (vergoeding september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bassevelde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3650 – €4200€400
2273012€5100 – €5825€500
3356015€5900 – €6100€775
4398017€6525 – €6625€950
5434019€7075 – €7225€1000
6480023€7400 – €8025€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Bassevelde vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bassevelde is 3566,37528429313 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Bassevelde?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bassevelde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bassevelde vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Bassevelde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bassevelde op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Bassevelde
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bassevelde een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!