Oosteeklo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oosteeklo? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze tool tref je praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosteeklo!

zonnepanelen installateur 9968
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode99680
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik kWh3566,6877029115 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oosteeklo september 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Assenede. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Assenede bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Oosteeklo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5030), dan is het belastingvoordeel al gauw €624. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oosteeklo zitten vaak tussen de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €705,00 (tarief september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Oosteeklo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3525 – €4325€430
2291013€5000 – €5675€500
3338016€5900 – €6050€775
4405016€6350 – €6775€880
5436020€7075 – €7175€990
6496022€7550 – €7925€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Oosteeklo bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosteeklo is 3566,6877029115 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oosteeklo?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oosteeklo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oosteeklo vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een betrouwbare installateur in de regio. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Oosteeklo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oosteeklo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Oosteeklo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oosteeklo een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!