Isières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Isières? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website lees je samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Isières!

zonnepanelen installateur 7822
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78220
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Isières september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ath. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ath zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Isières
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4980), dan pak je al snel €617. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Isières komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €717,50 (tarief september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Isières bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3500 – €4475€430
2295011€5150 – €5700€500
3345014€5900 – €6050€700
4415016€6550 – €6800€900
5440019€7100 – €7250€1010
6518022€7450 – €7800€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Isières bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Isières is 3305 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Isières?

Voor het leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-isieres

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Isières vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het type woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Isières.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Isières op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Isières
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Isières een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!