Villers-Notre-Dame

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Villers-Notre-Dame? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool vind je actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Villers-Notre-Dame!

zonnepanelen installateur 7812
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78120
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Notre-Dame september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ath. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ath kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Villers-Notre-Dame
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4950), dan is het voordeel al snel €614. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (september 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Villers-Notre-Dame fluctueren tussen de €4400 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (vergoeding september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Villers-Notre-Dame kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3500 – €4250€430
2278011€5175 – €5625€575
3337015€6025 – €6050€775
4384017€6400 – €6650€920
5470020€6925 – €7150€980
6487021€7400 – €8050€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Villers-Notre-Dame vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Notre-Dame bedraagt 3590 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Villers-Notre-Dame?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-notre-dame

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Villers-Notre-Dame vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb je in enkele stappen een goede monteur in de buurt. Veel installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Villers-Notre-Dame.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Notre-Dame op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Villers-Notre-Dame
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Notre-Dame een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!