Moulbaix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Moulbaix? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker vind jij bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Moulbaix!

zonnepanelen installateur 7812
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78120
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€176,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moulbaix juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ath. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ath bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Moulbaix
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4940), dan bedraagt het voordeel al snel €612. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Moulbaix variëren tussen de €4200 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Moulbaix kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3500 – €4200€410
2274013€5300 – €5725€600
3334015€5950 – €6175€725
4416016€6525 – €6800€940
5433019€7075 – €7125€980
6482022€7575 – €8050€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Moulbaix ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moulbaix is 3585 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Moulbaix?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moulbaix

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Moulbaix vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek je in enkele stappen een professionele vakman in je woonplaats. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Moulbaix.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moulbaix op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Moulbaix
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Moulbaix een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!