Ghislenghien

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ghislenghien? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be tref je veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ghislenghien!

zonnepanelen installateur 7822
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78220
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ghislenghien juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ath. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ath kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Ghislenghien
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4970), dan is het belastingvoordeel al gauw €616. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ghislenghien zitten vaak tussen de €4600 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ghislenghien kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3450 – €4500€410
2293011€5275 – €5900€500
3328016€6000 – €6025€800
4408018€6375 – €6725€900
5457019€6900 – €7175€1010
6520023€7675 – €8025€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Ghislenghien achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ghislenghien is 3300 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Ghislenghien?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ghislenghien

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ghislenghien vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in de regio. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Ghislenghien.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ghislenghien op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ghislenghien
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ghislenghien een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!