S Gravenwezel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in S Gravenwezel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be ontdek je waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in S Gravenwezel!

zonnepanelen installateur 2970
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode29700
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in S Gravenwezel april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Schilde. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Schilde kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis S Gravenwezel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4850), dan is het voordeel al snel €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in S Gravenwezel fluctueren tussen de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (prijs april 2024). Via goedkope zonnepanelen in S Gravenwezel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3600 – €4350€430
2302013€5050 – €5700€575
3321014€5950 – €6225€750
4388018€6425 – €6675€940
5430020€6900 – €7275€1030
6518021€7700 – €8100€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck S Gravenwezel bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in S Gravenwezel is 3315 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in S Gravenwezel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-s-gravenwezel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in S Gravenwezel vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een erkende installateur in jouw eigen buurt. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in S Gravenwezel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in S Gravenwezel op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief S Gravenwezel
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in S Gravenwezel een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!