Lavacherie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Lavacherie? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze website ontdek je actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lavacherie!

zonnepanelen installateur 6681
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode66810
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lavacherie september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sainte-Ode. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sainte-Ode kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Lavacherie
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan is het belastingvoordeel al gauw €547. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lavacherie schommelen tussen de €4000 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (tarief september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lavacherie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3525 – €4300€420
2277013€5200 – €5625€675
3342015€6000 – €6250€850
4415017€6475 – €6750€900
5465020€7025 – €7200€1010
6507022€7575 – €7875€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Lavacherie bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lavacherie bedraagt 3470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lavacherie?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lavacherie

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lavacherie vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in de buurt. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets duidelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Lavacherie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lavacherie op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lavacherie
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lavacherie verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!