Ivoz-Ramet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ivoz-Ramet? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door deze website lees jij omvangrijke raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ivoz-Ramet!

zonnepanelen installateur 4400
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode44000
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ivoz-Ramet april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Flémalle. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Flémalle kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ivoz-Ramet
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ivoz-Ramet liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je al snel €675,00 (tarief april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ivoz-Ramet bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3400 – €4225€400
2284013€5150 – €5725€525
3332015€5975 – €6125€825
4401017€6450 – €6675€940
5431019€7100 – €7150€1020
6481023€7475 – €8150€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Ivoz-Ramet check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ivoz-Ramet is 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ivoz-Ramet?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ivoz-ramet

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Ivoz-Ramet vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een goede vakman in jouw streek. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Ivoz-Ramet.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ivoz-Ramet op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Ivoz-Ramet
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ivoz-Ramet een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!