Mopertingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Mopertingen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website tref jij accurate gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Mopertingen!

zonnepanelen installateur 3740
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mopertingen april 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bilzen. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bilzen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Mopertingen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4940), dan profiteer je al van een korting van zo’n €612. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mopertingen liggen tussen de €4900 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (vergoeding april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Mopertingen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3575 – €4225€420
2297012€5000 – €5775€575
3348016€6050 – €6175€875
4398018€6450 – €6850€920
5458019€7025 – €7275€970
6514021€7500 – €8200€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mopertingen achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mopertingen is 3435 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Mopertingen?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mopertingen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Mopertingen vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een erkende specialist in je postcodegebied. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Mopertingen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mopertingen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Mopertingen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mopertingen verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!