Krombeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Krombeke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be check je omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Krombeke!

zonnepanelen installateur 8972
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode89720
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik kWh3492,95690897411 kWh
Gemiddelde energierekening€176,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Krombeke juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Poperinge. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Poperinge is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Krombeke
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4920), dan loopt het voordeel al gauw op tot €610. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Krombeke fluctueren tussen de €4000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je al snel €700,00 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Krombeke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3500 – €4500€420
2307011€5200 – €5750€550
3338015€6050 – €6250€875
4402017€6325 – €6675€950
5458020€6975 – €7175€970
6491021€7700 – €8050€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Krombeke achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krombeke is 3492,95690897411 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Krombeke?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-krombeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Krombeke vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek jij vandaag nog een deskundige specialist in de regio. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Krombeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Krombeke op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Krombeke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Krombeke een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!