Wulvergem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Wulvergem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wulvergem!

zonnepanelen installateur 8952
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode89520
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik kWh3491,08239726384 kWh
Gemiddelde energierekening€176,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wulvergem mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Heuvelland. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Heuvelland zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Wulvergem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4860), dan loopt het voordeel al gauw op tot €602. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wulvergem variëren tussen de €4900 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €685,00 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wulvergem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3475 – €4375€400
2276012€5000 – €5675€525
3325015€6075 – €6250€875
4396018€6350 – €6850€950
5438020€7000 – €7300€1000
6494023€7550 – €8125€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Wulvergem ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wulvergem bedraagt 3491,08239726384 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wulvergem?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wulvergem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wulvergem vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een professionele vakman in je woonplaats. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Wulvergem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wulvergem op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Wulvergem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wulvergem een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!