Kemmel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Kemmel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk je handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kemmel!

zonnepanelen installateur 8956
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode89560
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3492,01965311897 kWh
Gemiddelde energierekening€176,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kemmel juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat de regels zijn in de gemeente Heuvelland. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Heuvelland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Kemmel
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan is jouw winst al gauw €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kemmel zitten vaak tussen de €4000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kemmel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3575 – €4200€390
2270013€5175 – €5900€550
3358015€5925 – €6275€725
4389018€6300 – €6800€950
5442019€7000 – €7275€960
6485022€7450 – €8200€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Kemmel ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kemmel is 3492,01965311897 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Kemmel?

Voor zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kemmel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kemmel vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind je vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Kemmel.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kemmel op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Kemmel
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kemmel een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!