Villers-Le-Gambon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Villers-Le-Gambon? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Op basis van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde details aangaande zonnepanelen kopen in Villers-Le-Gambon!

zonnepanelen installateur 5600
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Le-Gambon juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Philippeville. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Philippeville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Gambon
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Villers-Le-Gambon liggen tussen om en nabij de €4600 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Villers-Le-Gambon bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3600 – €4275€400
2309012€5125 – €5825€500
3357015€5950 – €6125€850
4396018€6450 – €6800€920
5470019€7100 – €7150€960
6494022€7600 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Villers-Le-Gambon zie je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Le-Gambon is 3400 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Villers-Le-Gambon?

Voor de installatie van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-le-gambon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Villers-Le-Gambon vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vind jij moeiteloos een uitstekende monteur in de regio. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Villers-Le-Gambon.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Le-Gambon op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Villers-Le-Gambon
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Le-Gambon een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!