Roly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Roly? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Middels zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Roly!

zonnepanelen installateur 5600
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Roly februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Philippeville. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Philippeville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Roly
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4650), dan is jouw winst al gauw €576. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Roly liggen tussen de €5000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €722,50 (prijs februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Roly kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3675 – €4450€390
2304013€5125 – €5700€500
3324016€5975 – €6250€825
4383018€6525 – €6650€910
5431019€6950 – €7275€1010
6484022€7400 – €7875€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Roly vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roly bedraagt 3365 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Roly?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roly

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Roly vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Roly.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Roly op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Roly
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Roly een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!