Romedenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Romedenne? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be tref jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Romedenne!

zonnepanelen installateur 5600
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€171,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Romedenne juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Philippeville. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Philippeville zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Romedenne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4660), dan is het voordeel al snel €578. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Romedenne zitten vaak tussen de €4500 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je al snel €725,00 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Romedenne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3650 – €4225€390
2297012€5025 – €5875€600
3360015€5950 – €6125€750
4410018€6350 – €6750€890
5443020€6925 – €7275€1010
6502023€7425 – €7950€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Romedenne check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Romedenne bedraagt 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Romedenne?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-romedenne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Romedenne vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek je in korte tijd een professionele installateur in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Romedenne.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Romedenne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Romedenne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Romedenne verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!