Marilles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Marilles? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Marilles!

zonnepanelen installateur 1350
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Marilles mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Orp-Jauche. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Orp-Jauche zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Marilles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan bedraagt het voordeel al snel €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Marilles zitten vaak tussen de €5100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Marilles bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3650 – €4500€380
2298011€5050 – €5875€575
3327014€6100 – €6100€750
4390017€6550 – €6625€940
5454019€7050 – €7125€1010
6492022€7575 – €8175€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Marilles tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marilles is 3480 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Marilles?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-marilles

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Marilles vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Marilles.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Marilles op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Marilles
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Marilles verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!