Jauche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jauche? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij bruikbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Jauche!

zonnepanelen installateur 1350
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jauche mei 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Orp-Jauche. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Orp-Jauche zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Jauche
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jauche komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Jauche kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3525 – €4350€400
2308013€5150 – €5775€550
3356016€6000 – €6075€800
4397018€6500 – €6825€940
5442020€7000 – €7250€1010
6491023€7675 – €7925€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Jauche zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jauche is 3475 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Jauche?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jauche

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jauche vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Jauche.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jauche op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Jauche
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jauche een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!