Noduwez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Noduwez? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Middels zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website tref jij accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noduwez!

zonnepanelen installateur 1350
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Noduwez mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Orp-Jauche. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Orp-Jauche zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Noduwez
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4590), dan loopt het voordeel al gauw op tot €569. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Noduwez liggen tussen om en nabij de €4800 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Noduwez bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3625 – €4475€410
2295013€5200 – €5900€500
3358015€5925 – €6250€875
4413016€6300 – €6600€900
5442019€7000 – €7125€1030
6487023€7500 – €8125€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Noduwez check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noduwez bedraagt 3485 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Noduwez?

Puur voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noduwez

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Noduwez vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek je moeiteloos een goede aanbieder in de regio. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Noduwez.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noduwez op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Noduwez
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Noduwez een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!