Orp-Le-Grand

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Orp-Le-Grand? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be check jij praktische toelichtingen over zonnepanelen kopen in Orp-Le-Grand!

zonnepanelen installateur 1350
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€163,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Orp-Le-Grand mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Orp-Jauche. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Orp-Jauche zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Orp-Le-Grand
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4600), dan is het voordeel al snel €570. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Orp-Le-Grand schommelen tussen de €4300 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €747,50 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Orp-Le-Grand kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3425 – €4500€420
2302011€5275 – €5700€550
3349015€5900 – €6100€875
4405016€6525 – €6675€900
5433019€6950 – €7300€990
6506022€7575 – €8100€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Orp-Le-Grand bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Orp-Le-Grand bedraagt 3490 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Orp-Le-Grand?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-orp-le-grand

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Orp-Le-Grand vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een erkende monteur in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Orp-Le-Grand.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Orp-Le-Grand op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Orp-Le-Grand
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Orp-Le-Grand een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!