Grandvoir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Grandvoir? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Door gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze website vind je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grandvoir!

zonnepanelen installateur 6840
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode68400
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grandvoir september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Neufchâteau. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Neufchâteau kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Grandvoir
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4470), dan is jouw winst al gauw €554. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grandvoir variëren tussen de €4300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (prijs september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Grandvoir is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3650 – €4400€440
2304013€5025 – €5750€575
3344014€6075 – €6150€825
4402016€6350 – €6725€890
5451019€7025 – €7300€1010
6505023€7600 – €7825€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Grandvoir achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grandvoir is 3575 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Grandvoir?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grandvoir

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Grandvoir vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een deskundige expert in de regio. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Grandvoir.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grandvoir op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Grandvoir
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grandvoir een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!