Hamipré

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hamipré? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze tool tref je samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hamipré!

zonnepanelen installateur 6840
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode68400
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hamipré april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Neufchâteau. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Neufchâteau kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hamipré
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4490), dan profiteer je al van een korting van zo’n €557. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Hamipré schommelen tussen de €4800 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €747,50 (tarieven april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hamipré bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3700 – €4475€410
2310013€5100 – €5750€500
3330015€6100 – €6225€775
4407017€6450 – €6750€930
5446019€6950 – €7200€980
6486022€7625 – €8100€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Hamipré check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hamipré bedraagt 3585 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Hamipré?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hamipre

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hamipré vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je vandaag nog een uitstekende expert in je woonplaats. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Hamipré.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hamipré op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Hamipré
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hamipré een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!