Longlier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Longlier? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind jij accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Longlier!

zonnepanelen installateur 6840
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode68400
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Longlier december 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Neufchâteau. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Neufchâteau zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Longlier
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4500), dan pak je al snel €558. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Longlier variëren tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio betaal je hiervoor wel €750,00 (tarieven december 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Longlier bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3650 – €4200€380
2284013€5125 – €5650€550
3342015€5975 – €6275€775
4383016€6325 – €6725€950
5453019€6950 – €7175€1030
6484023€7525 – €8150€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Longlier tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Longlier is 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Longlier?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-longlier

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Longlier vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in de buurt. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Longlier.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Longlier op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Longlier
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Longlier een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!