Grapfontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Grapfontaine? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool ontdek jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grapfontaine!

zonnepanelen installateur 6840
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode68400
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grapfontaine juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Neufchâteau. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Neufchâteau zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Grapfontaine
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan bedraagt het voordeel al snel €555. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Grapfontaine schommelen tussen de €4700 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €745,00 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Grapfontaine kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3625 – €4475€410
2294012€5100 – €5675€650
3348016€5975 – €6225€775
4416017€6350 – €6725€890
5454020€7050 – €7175€960
6493022€7475 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Grapfontaine ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grapfontaine is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Grapfontaine?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grapfontaine

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Grapfontaine vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in jouw streek. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Grapfontaine.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (zoals ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Grapfontaine op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Grapfontaine
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grapfontaine een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!