Hermée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hermée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van deze pagina lees jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hermée!

zonnepanelen installateur 4680
 • Direct lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteOupeye
Postcode46800
Gasverbruik23.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hermée juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oupeye. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Oupeye kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hermée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hermée variëren tussen de €4000 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hermée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3500 – €4275€390
2296012€5050 – €5650€600
3351015€5925 – €6275€800
4406018€6325 – €6825€930
5464019€6950 – €7175€1020
6497022€7625 – €7850€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Hermée tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hermée is 3495 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Hermée?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hermee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hermée vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een goede expert in de buurt. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Hermée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hermée op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Hermée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hermée een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!