Pailhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Pailhe? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be lees jij veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Pailhe!

zonnepanelen installateur 4560
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode45600
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pailhe juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Clavier. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Clavier is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pailhe
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4620), dan is het voordeel al snel €573. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pailhe liggen tussen de €4800 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (tarief juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Pailhe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3675 – €4275€410
2280012€5200 – €5800€650
3330014€5950 – €6275€700
4392018€6525 – €6600€880
5447020€7025 – €7300€980
6517023€7450 – €7975€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Pailhe vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pailhe is 3575 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Pailhe?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pailhe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pailhe vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een erkende leverancier in jouw streek. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Pailhe.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pailhe op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Pailhe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Pailhe een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!