Slijpe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Slijpe? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees je uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Slijpe!

zonnepanelen installateur 8433
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode84330
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Slijpe juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Middelkerke. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Middelkerke zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Slijpe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4980), dan is het belastingvoordeel al gauw €617. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Slijpe schommelen tussen de €4500 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €750,00 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Slijpe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3500 – €4300€390
2291012€5175 – €5725€550
3336016€6000 – €6225€725
4384017€6500 – €6625€880
5455019€6900 – €7300€1030
6500023€7525 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Slijpe ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slijpe is 3305 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Slijpe?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-slijpe

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Slijpe vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Slijpe.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Slijpe op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Slijpe
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Slijpe een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!