Schore

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Schore? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be vind je veelzijdige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Schore!

zonnepanelen installateur 8433
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode84330
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€172,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Schore september 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Middelkerke. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Middelkerke zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Schore
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4960), dan is het belastingvoordeel al gauw €615. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Schore liggen tussen om en nabij de €4000 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of NLE staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (tarieven september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Schore kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3500 – €4425€380
2301012€5175 – €5700€500
3335015€6075 – €6225€775
4417016€6400 – €6675€940
5445019€6925 – €7225€1010
6494023€7400 – €8075€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Schore tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schore bedraagt 3595 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Schore?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schore

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Schore vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Schore.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schore op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Schore
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Schore een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!