Mannekensvere

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Mannekensvere? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze website tref jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Mannekensvere!

zonnepanelen installateur 8433
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode84330
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Mannekensvere april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Middelkerke. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Middelkerke zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mannekensvere
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mannekensvere liggen tussen om en nabij de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pakweg 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €742,50 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mannekensvere is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3600 – €4500€400
2283012€5075 – €5850€650
3354014€6100 – €6125€700
4414018€6325 – €6650€930
5465019€6900 – €7300€1010
6496023€7425 – €7975€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Mannekensvere ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mannekensvere bedraagt 3590 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Mannekensvere?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mannekensvere

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Mannekensvere vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Mannekensvere.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mannekensvere op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Mannekensvere
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mannekensvere een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!