Lombardsijde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lombardsijde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenvoordeel.be vind je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lombardsijde!

zonnepanelen installateur 8434
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode84340
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€166,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lombardsijde december 2023

Een speciale subsidie is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Middelkerke. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Middelkerke zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lombardsijde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4990), dan profiteer je al van een korting van zo’n €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lombardsijde schommelen tussen de €4800 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (onkosten december 2023). Met goedkope zonnepanelen in Lombardsijde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3575 – €4500€400
2298011€5175 – €5725€575
3337014€6075 – €6100€700
4416017€6325 – €6675€920
5454020€7050 – €7225€990
6487021€7425 – €7850€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Lombardsijde check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lombardsijde is 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Lombardsijde?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lombardsijde

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lombardsijde vergelijken? Door onderstaande tips tref je in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Lombardsijde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lombardsijde op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Lombardsijde
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lombardsijde een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!