Folx-Les-Caves

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Folx-Les-Caves? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Folx-Les-Caves!

zonnepanelen installateur 1350
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€162,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Folx-Les-Caves juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Orp-Jauche. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Orp-Jauche is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Folx-Les-Caves
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4550), dan is jouw winst al gauw €564. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Folx-Les-Caves liggen tussen de €4400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE betaal je hiervoor wel €735,00 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Folx-Les-Caves kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3575 – €4325€420
2272013€5000 – €5700€675
3341016€6050 – €6175€800
4410018€6325 – €6725€920
5460019€6975 – €7225€960
6510021€7500 – €7950€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Folx-Les-Caves achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Folx-Les-Caves is 3465 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Folx-Les-Caves?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-folx-les-caves

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Folx-Les-Caves vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Folx-Les-Caves.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Folx-Les-Caves op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Folx-Les-Caves
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Folx-Les-Caves een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!