Jandrain-Jandrenouille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Jandrain-Jandrenouille? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website bekijk jij samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Jandrain-Jandrenouille!

zonnepanelen installateur 1350
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode13500
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Jandrain-Jandrenouille mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Orp-Jauche. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Orp-Jauche kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Jandrain-Jandrenouille
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4560), dan bedraagt het voordeel al snel €565. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jandrain-Jandrenouille komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Jandrain-Jandrenouille is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3400 – €4450€430
2310012€5225 – €5775€525
3335015€6000 – €6225€775
4405018€6450 – €6800€890
5430020€7025 – €7300€1000
6508021€7675 – €8025€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Jandrain-Jandrenouille tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jandrain-Jandrenouille bedraagt 3470 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Jandrain-Jandrenouille?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jandrain-jandrenouille

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jandrain-Jandrenouille vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind jij binnen enkele minuten een goede installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Jandrain-Jandrenouille.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jandrain-Jandrenouille op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Jandrain-Jandrenouille
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Jandrain-Jandrenouille een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!