Pollare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Pollare? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenvoordeel.be tref je actuele toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Pollare!

zonnepanelen installateur 9401
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94010
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik kWh3518,88765429955 kWh
Gemiddelde energierekening€163,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Pollare juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Ninove. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Ninove kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pollare
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Pollare fluctueren tussen de €4600 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Pollare bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3500 – €4225€400
2295012€5000 – €5775€575
3338016€5950 – €6200€875
4418017€6350 – €6850€940
5470019€7100 – €7300€980
6484023€7700 – €7900€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Pollare check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pollare is 3518,88765429955 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Pollare?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pollare

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Pollare vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw streek. Verscheidene leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Pollare.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Pollare op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Pollare
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pollare een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!