Aspelare

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Aspelare? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Aspelare!

zonnepanelen installateur 9404
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode94040
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik kWh3519,82491015469 kWh
Gemiddelde energierekening€163,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Aspelare september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Ninove. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ninove zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Aspelare
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5030), dan profiteer je al van een korting van zo’n €624. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Aspelare schommelen tussen de €5400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je al snel €710,00 (onkosten september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Aspelare kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3450 – €4200€410
2299013€5150 – €5650€575
3324016€6000 – €6175€850
4410018€6500 – €6600€890
5454020€7050 – €7150€980
6504022€7550 – €8175€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Aspelare tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aspelare bedraagt 3519,82491015469 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Aspelare?

Voor het plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aspelare

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Aspelare vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek je in een zeer korte periode een professionele aanbieder in je postcodegebied. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Aspelare.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aspelare op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Aspelare
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Aspelare een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!