Koningshooikt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Koningshooikt? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze pagina vind jij accurate info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Koningshooikt!

zonnepanelen installateur 2500
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode25000
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Koningshooikt mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lier. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Lier is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Koningshooikt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4470), dan pak je al snel €554. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Koningshooikt variëren tussen de €4600 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent betaal je al snel €750,00 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Koningshooikt kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3575 – €4225€440
2270012€5225 – €5800€675
3350014€6075 – €6025€775
4389018€6500 – €6725€930
5461020€7075 – €7175€1020
6498022€7500 – €8100€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Koningshooikt vind jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koningshooikt is 3425 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Koningshooikt?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-koningshooikt

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Koningshooikt vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je moeiteloos een uitstekende monteur in jouw omgeving. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Koningshooikt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koningshooikt op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Koningshooikt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Koningshooikt een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!