Loyers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Loyers? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze website ontdek je waardevolle details over zonnepanelen kopen in Loyers!

zonnepanelen installateur 5101
 • Lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteNamur
Postcode51010
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€166,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Loyers maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Namur. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Namur bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Loyers
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4830), dan bedraagt het voordeel al snel €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Loyers liggen tussen om en nabij de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (tarief maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Loyers kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3625 – €4425€390
2294012€5100 – €5675€650
3355016€5950 – €6200€875
4386018€6500 – €6675€920
5433019€7075 – €7125€1020
6491023€7500 – €8025€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Loyers vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loyers bedraagt 3530 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Loyers?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-loyers

Plaatsen in de omgeving:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Loyers vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten zoek jij vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Loyers.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Loyers op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Loyers
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Loyers verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!