Leval-Trahegnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Leval-Trahegnies? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Via zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenvoordeel.be vind jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Leval-Trahegnies!

zonnepanelen installateur 7134
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71340
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leval-Trahegnies juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Binche. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Binche bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Leval-Trahegnies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4990), dan is jouw winst al gauw €619. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Leval-Trahegnies zitten vaak tussen de €5100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Leval-Trahegnies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3450 – €4475€410
2277012€5025 – €5900€625
3338016€6100 – €6175€800
4416018€6550 – €6625€910
5469020€7000 – €7175€1000
6494023€7650 – €7800€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Leval-Trahegnies check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leval-Trahegnies bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Leval-Trahegnies?

Voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leval-trahegnies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Leval-Trahegnies vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in jouw streek. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Leval-Trahegnies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Leval-Trahegnies op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Leval-Trahegnies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Leval-Trahegnies een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!