Buvrinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Buvrinnes? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website bekijk jij uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Buvrinnes!

zonnepanelen installateur 7133
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71330
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Buvrinnes juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Binche. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Binche kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Buvrinnes
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4970), dan profiteer je al van een korting van zo’n €616. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Buvrinnes zitten vaak tussen de €4900 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €750,00 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Buvrinnes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3700 – €4200€380
2301013€5250 – €5725€550
3335014€5925 – €6100€750
4393018€6325 – €6700€910
5432020€7100 – €7275€1020
6492022€7675 – €7975€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Buvrinnes achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buvrinnes bedraagt 3450 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Buvrinnes?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buvrinnes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Buvrinnes vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt kies jij binnen enkele minuten een goede aanbieder in je woonplaats. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Buvrinnes.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Buvrinnes op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Buvrinnes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Buvrinnes een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!