Epinois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Epinois? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij accurate info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Epinois!

zonnepanelen installateur 7134
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71340
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Epinois februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Binche. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Binche bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Epinois
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4980), dan pak je al snel €617. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Epinois schommelen tussen de €5200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €752,50 (tarief februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Epinois bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3450 – €4450€430
2272013€5000 – €5775€650
3332016€6075 – €6025€850
4420016€6325 – €6600€880
5462020€7025 – €7150€990
6516023€7450 – €8175€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Epinois vind jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Epinois bedraagt 3455 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Epinois?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-epinois

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Epinois vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een uitstekende installateur in de regio. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort woning. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Epinois.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Epinois op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Epinois
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Epinois een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!