Péronnes-Lez-Binche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Péronnes-Lez-Binche? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze vergelijker tref je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Péronnes-Lez-Binche!

zonnepanelen installateur 7134
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71340
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€167,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Péronnes-Lez-Binche februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Binche. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Binche bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Péronnes-Lez-Binche
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5000), dan is jouw winst al gauw €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Péronnes-Lez-Binche liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (tarieven februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Péronnes-Lez-Binche bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3650 – €4225€440
2300012€5175 – €5625€625
3359015€6075 – €6275€800
4381017€6500 – €6850€880
5437019€7000 – €7275€970
6499023€7575 – €8200€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Péronnes-Lez-Binche tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Péronnes-Lez-Binche is 3465 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Péronnes-Lez-Binche?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-peronnes-lez-binche

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Péronnes-Lez-Binche vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Péronnes-Lez-Binche.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Péronnes-Lez-Binche op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Péronnes-Lez-Binche
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Péronnes-Lez-Binche een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!