Ressaix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ressaix? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker tref jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ressaix!

zonnepanelen installateur 7134
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode71340
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ressaix februari 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Binche. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Binche zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ressaix
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (februari 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ressaix variëren tussen de €4700 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (prijs februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ressaix is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3475 – €4275€380
2289011€5025 – €5775€525
3352015€5950 – €6175€725
4402016€6350 – €6825€880
5442019€7100 – €7225€980
6504023€7575 – €7875€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Ressaix check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ressaix bedraagt 3470 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Ressaix?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ressaix

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ressaix vergelijken? Door onderstaande tips heb je vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw streek. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Ressaix.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ressaix op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ressaix
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ressaix verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!